Actualitate

Două tiruri pline cu ajutoare de la giurgiuveni au ajuns luni seară în judeţul Galaţi

pozagavrila2Deşi nu este un judeţ bogat, Giurgiu a sărit în ajutorul semenilor din Galaţi, greu încercaţi de viiturile recente. Fie că a fost vorba de alimente donate de firme sau oameni obişnuiţi ori de obiecte de uz gospodăresc sau textile cumpărate de Consiliul Judeţean, giurgiuvenii au oferit un exemplu de solidaritate.

Ca de fiecare dată în ultimii ani, judeţul nostru a fost solidar cu semenii lor din ţară greu încercaţi de soartă. După ce inundaţiile din ultima perioadă a lăsat mii de oameni din mai multe sate gălăţene fără agoniseala de-o viaţă, Giurgiu a sărit în ajutor, reuşind să umple două tiruri cu alimente, produse de uz gospodăresc şi alimente.

Acestea au ajuns luni seară în cinci dintre localităţile gălăţene grav afectate de inundaţi: Costache Negri, Cuza Vodă, Suhurlui, Corod şi Băneasa.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Gavrilă, a susţinut marţi o conferinţă de presă în care a oferit detalii despre aceste ajutoare.

Astfel, de la giurgiuvenii obişnuiţi au fost colectaţi 660 de saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, 4 saltele relaxa, 2 televizoare, 20 de litri de ulei şi 10 kilograme de zahăr.

Firmele din municipiu şi judeţ au contribuit cu tone de făină, cartofi şi ceapă, 2.000 de pâini, sute de sticle de apă minerală şi răcoritoare, ulei, zahăr şi mălai.

Consiliul Judeţean a cumpărat obiecte de uz gospodăresc precum ligheane, mături şi găleţi, textile şi săpun, valoarea totală a bunurilor fiind de 40.000 de lei.

Giurgiuvenii cu suflet mare au primit mulţumiti din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Tania Bogdan, care s-a ocupat cu împărţirea bunurilor în cele cinci localităţi afectate de viituri.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!