Actualitate

DUMITRU BEIANU ADUCE LĂMURIRI

doc sefuAfirmaţiile primarului Nicolae Barbu cu privire la extinderea ADI „Sănătateasigurată prin apă curată” au fost preluate de media locală, însă puţini reprezentanţi media au fost cei care au vrut sa afle cum stau lucrurile , da şi opinia persoanei la care s-a făcut referire, nu o dată, în conferinţa de presă de miercuri, 4 mai.

Faţă de acuzaţiile aduse, Dumitru Beianu a declarat: “Să încerci să demontezi aberaţiile lansate în spaţiul public de o persoană care a arătat că nu îi pasă de interesul public este total ineficient. Prefer să ataşez lista investiţiilor aprobate pentru judeţul Giurgiu, listă ce reprezintă miza disputei create de dl. Barbu în opoziţie cu asociaţia constituită legal pentru a implementa acest proiect. Vorbim despre sume certe, judetul Giurgiu avand deja alocate pentru aceste investiţii nu mai putin de 105 milioane euro .  Mai departe, dat fiind că nu mai ocup funcţia de preşedinte al asociaţiei, aştept să se pronunţe primarii comunelor afectate de riscul pierderii finanţării, inclusiv primarul comunei Malu, care riscă să returneze 5 milioane de euro pe care nu îi are, dar şi firmele autohtone de construcţii, care aşteptau să participe la licitaţiile pentru execuţia lucrărilor.

Altfel,  domnul Barbu nu poate să înţeleagă faptul că municipiul a beneficiat de peste 50 milioane euro pentru modernizarea sistemelor de apa şi apă uzată, una dintre condiţii fiind să accepte alocarea, în etapa a doua, a unei sume echivalente pentru alte orase si comune din judet. Ori, semnătura lui Lucian Iliescu pe respectivul angajament a fost dată ca PRIMAR şi reprezintă obligaţii care se transferă tuturor primarilor care urmează. Că nu are legătură majorarea preţului la apă şi a tarifului la apă uzată cu subiectul, că hotărarea nu este definitivă, toate acestea sunt chestiuni importante pentru oameni informaţi şi neafectaţi de spaima de a pierde ceea ce nu merită să deţină. Ca absurdul să fie total, domnul Barbu a atacat, indirect, inclusiv hotărârea de aprobare a extinderii asociaţiei, luată de propriul consiliu local, în şedinţă la care domnia sa a fost prezent.

Mai important decât recursul aşteptat este faptul că acel moment va găsi în funcţie alt primar, Nicolae  Barbu fiind, în opinia mea, irecuperabil pentru tot ceea ce înseamnă interes public al municipiului Giurgiu”.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!