Actualitate

Cătălin Funieru (PNL Giurgiu): „Dacă vrei să rezolvi o problemă, întotdeauna există soluţii!”

catalina funieruPe lista PNL pentru Consiliul local municipal sunt liberali care vor să se implice la nivelul municipiului Giurgiu. Un astfel de om este şi medicul veterinar Cătălin Funieru, care vine cu soluţii concrete pentru problema câinilor comunitari, dar şi cu modalităţi de sprijinire a cetăţenilor care nu au posibilitatea de a-şi steriliza şi microcipa câinii din gospodăriile proprii.

De aceea, în programul candidatului PNL pentru Primăria Giurgiu se regăseşte un punct distinct pentru soluţionarea unei probleme reale, care poate avea rezolvare dacă se doreşte acest lucru. Mai mult, spunea tânărul liberal, activitatea de microcipare şi sterilizare poate fi subvenţionată din bugetul local.

 „În primă fază, se va emite o hotărâre de Consiliu local privind subvenţionarea microcipării şi sterilizării câinilor cu stăpân, astfel încât să putem stopa abandonul câinilor din gospodăriile giurgiuvenilor. În a doua fază, trebuie să trecem la recensământul populaţiei canine din municipiu, împreună cu cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. În paralel, ne preocupă iniţierea unui acord cu comunele limitrofe pentru reducerea abandonului canin şi găsirea unor soluţii pentru sterilizarea câinilor din gospodării”, spunea Cătălin Funieru.

Însă, pentru a putea aduna toţi câinii comunitari trebuie să extindem adăpostul public şi să încurajăm adopţiile la distanţă. În cadrul adăpostului public, se pot amenaja spaţii speciale pentru câinii adoptaţi, unde aceştia pot fi „vizitaţi”. De asemenea, poate fi deschis şi un cont bancar,  în care persoanele fizice şi juridice să poată dona pentru câinii din adăpostul public, iar gestionarea fondurilor să fie realizată cu transparenţă.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!