Actualitate

Dumitru Beianu la votul pentru bugetul CJ: „Acesta va fi, din start spun, cel mai greu an pe care îl vom avea de parcurs!”

Cel mai mic prin prisma alocărilor de la Guvern, dar unul mult mai mare decât în alţi ani datorită proiectelor europene câştigate. Bugetul judeţului Giurgiu a fost aprobat luni, 13 februarie, într-o şedinţă ordinară de la care au lipsit aproape toţi consilierii PDL.

 Principalul capitol al bugetului judeţului Giurgiu la care s-au făcut tăieri a fost cel privind cheltuielile cu bunurile şi serviciile. De altfel, potrivit conducerii Consiliului Judeţean, anul trecut am avut cele mai mici sume alocate acestui sector. „Avem un buget puţin mai mic decât cel de anul trecut, dar foarte mare comparativ cu primii doi ani de mandat, pentru că am reuşit să accesăm foarte multe fonduri europene pe proiecte în derulare. Am făcut reduceri la cheltuieli cu bunuri şi servicii, pentru că banii primiţi în acest an de la Guvern sunt foarte puţini. Dacă responsabilităţile cresc din acest punct de vedere, sursele alocate de Executiv au scăzut de la an la an. Acesta va fi, din start spun, cel mai greu an pe care îl vom avea de parcurs. Pe de altă parte, potrivit unui clasament neoficial realizat de o instituţie de specialitate, în 2011, judeţul Giurgiu a avut cel mai mic volum al cheltuielilor cu bunuri şi servicii.”, a spus în plen, Dumitru Beianu.

În afară de Ion Vasilache, toţi ceilalţi consilieri ai PDL au lipsit luni de la şedinţă, iar, contrar zvonurilor apărute în presa electronică, potrivit cărora social-democraţii ar fi fost sfătuiţi de conducerea organizaţiei judeţene a PSD să voteze împotrivă, aceştia au dat un vot pozitiv în cazul bugetului propriu al Consiliului Judeţean.

Totodată, în şedinţa de la începutul acestei săptămâni, au fost aprobate în unanimitate mai multe proiecte de hotărâre vizând sprijine financiare. Aşadar, vor primi diverse sume de bani Şcolile nr. 2 „Mircea cel Bătrân” şi Şcoala 4

„Mihai Eminescu”, Cluburile Sportive Constelaţia Giurgiu şi Nova Force, dar de asemenea au fost sprijiniţi şi două persoane care vor să scrie câte o carte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!