La zi

După o şedinţă cu scântei, islazul comunei Malu a scăpat întreg

Consiliul Local al comunei Malu s-a întrunit marţi, 31 mai, într-o şedinţă care a inclus mai multe dezbateri şi controverse decât au mai fost vreodată în forul decizional al acestei localităţi. Motivul disputelor l-a constituit un proiect de hotărâre prin care primarul Ion Mârzac propunea închirierea a zeci de hectare de păşune către mai multe persoane, între care se afla chiar şi el însuşi.

Discuţiile în contradictoriu şi tensiunile au fost provocate şi de modul în care a fost convocată şi pregătită şedinţa, consilierul Mirel Jantea reclamând faptul că a aflat despre întrunire doar cu o zi înainte, şi nu cu minim cinci zile, cum prevăd legile în vigoare. De asemenea, mapele cu documentele de şedinţă au fost înmânate consilierilor doar cu câteva ore înainte de şedinţă, acesta fiind un alt motiv de dispută.

Revenind la proiectul privind închirierea unor suprafeţe din islazul comunal, acesta ar fi avut la bază faptul că Primăria nu poate primi subvenţie pentru păşuni şi, după cum încerca să explice primarul Mârzac, prin închiriere,  sumele acordate de APIA ar putea fi obţinute. Dar de cei care beneficiau de respectivele suprafeţe, nu de comunitate, observa Eugen Şoavă, aflat printre numeroşii localnici care au ţinut să asiste la şedinţă.

Se pare că reacţia vehementă a oamenilor a contat în adoptarea unei hotărâri. Consilierii, aflaţi, de regulă, în majoritate, de partea primarului Ion Mârzac, au renunţat la proiectul de hotărâre, votând pentru respingerea lui. Aceasta având în vedere că odată aprobată ordinea de zi proiectul nu a mai putut fi retras, după cum a atenţionat tot Eugen Şoavă, acesta fiind cel care a recomandat respingerea proiectului ca singura soluţie posibilă juridic şi în conformitate cu doleanţele exprimate de cetăţeni.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!