La zi

Şomajul n-a mai crescut

Pentru prima dată de la declanşarea crizei, în 2008, şomajul în Grecia n-a mai crescut. Rata şomajului în decembrie 2012, de 26,4%, a fost precedată de un 26,6% în noiembrie.

Moment dătător de speranţă, moment care nu are decât a ne bucura. De ce? Pentru că ceea ce se întâmplă în cel mai năpăstuit stat al Uniunii Europene (economico-financiar) în această perioadă, vrând-nevrând, se reflectă cumva şi asupra noastră, a celor care tot aşteaptă de un cincinal ca această cumplită recesiune (măcar) să se dilueze, dacă nu să se stingă definitiv.

Rata şomajului a scăzut în statul elen pentru că încrederea companiilor a crescut, susţinută de respectarea angajamentelor internaţionale. Anterior, rata şomajului mai scăzuse în Grecia în luna mai a anului 2008. Totuşi, Grecia are în continuare cea mai înaltă rată a şomajului din UE, peste Spania, acolo unde nivelul se situează la 26,2%. Mai mult, economiştii estimează că Produsul Intern Brut va continua să scadă în Grecia şi în 2013, pentru al şaselea an consecutiv.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!