Actualitate

"După război, mulţi viteji se-arată”, spune o vorbă din popor. Social-democraţii se laudă cu mamograful şi „uită” de adevăraţii eroi, care au avut iniţiativă!

opinieAu strâns cîteva mii de semnături! Au avut alături zeci de voluntari, care au crezut în cauza lor! Au făcut chiar şi memorii autorităţilor judeţene. Au avut susţinerea miilor de giurgiuveni! Au convins si Avon de importanţa demersului lor! Au fost multe declaraţii de susţinere din partea politicienilor şi… surpriză… acum, în prag de alegeri, unii politicieni se bat cu cărămida în piept că datorită lor Spitalul judeţean va avea mamograf. 

Se vorbeşte de aproape doi ani despre acest aparat. Asociaţia Bolnavilor de cancer şi Hepatită Giurgiu a vorbit prima dată şi a făcut toate demersurile pentru ca astăzi să avem acest mamograf. Mai întâi au făcut un studiu ale cărui rezultate au reliefat importanta achiziţionării mamografului.

Apoi, pentru a sensibiliza autorităţile publice au demarat o campanie de strângere de semnături. Cu ajutorul voluntarilor, ABCH a strâns câteva mii de semnături. Au înregistrat solicitările la Consiliul judeţean. Au făcut şi o petiţie şi alţi giurgiuveni s-au alăturat demersului. Au găsit şi o sponsorizare de la AVON, pentru că fiecare bănuţ venit conta.

În februarie 2016, Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat lista de investiţii a Spitalului Judeţean Giurgiu pentru acest an, care cuprinde şi achiziţionarea unui mamograf. S-au parcurrs etapele si s-a ajuns la achiziţionarea propriu-zisă. Prin urmare, e un parcurs firesc şi nu ştiu dacă ar trebui cineva să se laude cu asta.

Nici conducerea trecută şi nici cea actuală a administraţiei judeţene nu am auzit să pomenească măcar de demersul ABCH, să le mulţumească voluntarilor care au strâns semnături, care au spus şi că există spaţiu corespunzător la  Spitalul judeţean şi care, chiar dacă nu o spus public, sunt mândri că în sfârşit Spitalul judeţean de Urgenţă Giurgiu va avea mamograf.

Respect, voluntarilor ABCH!

Mariana Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!