Actualitate

Lămuriri de la conducerea Consiliului Judeţean pe tema referendumului

Consiliul Judeţean Giurgiu nu renunţă deocamdată la hotărârea privind organizarea referendumului pe tema desfiinţării Giurgiului. Conducerea instituţiei aşteaptă finalizarea procesului demarat de Instituţia Prefectului în acest caz, a anunţat joi, 30 iunie, în conferinţă de presă, preşedintele Dumitru Beianu. Edilul a făcut mai multe precizări legate de hotărârea instituţiei pe care o conduce privind organizarea unui referendum pe tema dispariţiei judeţului nostru. Aceasta, după ce la o zi în urma adoptării hotărârii respective, decizia a fost atacată în contencios administrativ de Instituţia Prefectului. „Vom parcurge toate aceste etape ca să ne lămurim asupra legalităţii actului administrativ pe care eu îl consider extrem de important şi de soluţionarea căruia depinde inclusiv judeţul Giurgiu”, a spus edilul judeţean. Dumitru Beianu a precizat aşadar că, deocamdată, se aşteaptă finalizarea procesului. Un lucru este cert, referendumul nu mai poate fi organizat pe 17 iulie.

„Poziţia judeţului Giurgiu va fi aceeaşi cu a celor 21 de judeţe conduse de preşedinţi din partea USL. Atât s-a hotărât până la acest moment, nu am primit o recomandare specială, dar s-a mizat probabil pe consecvenţă. Mergem înainte cu acest proces şi, la final sau pe parcurs, vom stabili o modalitate comună de a încerca să blocăm această iniţiativă. Am reţinut de la preşedinte că se amână aplicarea reorganizării teritoriale până în toamnă, deci nu se renunţă la ea. Nu am scăpat de această problemă şi vreau să o tratăm cu toată seriozitatea”, a subliniat Beianu.

Edilul judeţean a fost întrebat de jurnalişti care este opinia sa cu privire la o eventuală reorganizare teritorială.

„Dacă s-ar fi găsit, părerea mea, un argument de luat în considerare în favoarea acestei reorganizări, ar fi apărut scris şi susţinut ca atare. Nu pot să nu iau în considerare ce spune preşedintele acestei ţări, în direct, la televiziune, dar nu am văzut nimic scris, nu am văzut nicio fundamentare. Nu e normal să iei o hotărâre atât de importantă pentru o întreagă ţară doar pe argumente verbale. În administraţie se lucrează în scris. Când voi vedea un argument scris o să-l citesc şi o să-l interpretez cu oameni pregătiţi. Abia atunci voi putea spune dacă este, cel puţin în parte, de susţinut o asemenea iniţiativă. Oricum, ceea ce am auzit legat de reorganizare nu se potriveşte sub nicio formă pe specificul judeţului Giurgiu”, a mai declarat Dumitru Beianu.

Instanţa a dat un verdict în cazul procesului între Consiliul Judeţean şi Prefectura Giurgiu pe tema organizării referendumului, miercuri, 6 iulie, însă decizia respectivă nu ne-a putut parveni până la închiderea ediţiei. Vom reveni cu amănunte săptămâna viitoare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!