Actualitate

După SIE, nici SRI nu mai are director

maior

Teodor Meleşcanu şi-a dat demisia din fruntea Serviciului de Informaţii Externe pentru că a intrat în cursa pentru Cotroceni în noiembrie trecut. Nimic frapant, deşi orice vag cunoscător al politichiei dâmboviţene ţi-ar fi spus că Meleşcanu joacă doar rolul unui iepure electoral. Ei bine, pe 27 ianuarie, anul curent, inclusiv directorul Serviciului Român de Informaţii decide să părăsească această funcţie. Foarte puternică (pe cât de controversată) în orice stat de drept de pe planeta numită Pământ.

De ce George Maior îi prezintă demisia preşedintelui Klaus Iohannis marţi, 27 ianuarie, iar acesta i-o acceptă fără nici urmă de şovăială? Greu de răspuns. Demisia lui Maior apare în contextul în care Curtea Constituţională a respins a treia Lege Big Brother. Mai mult, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a acuzat SRI de preiuni asupra instituţiei.

Aceste disensiuni de opinie, de viziune, asupra Legii Big Brother, dintre şeful Inteligenţei româneşti şi liderul constituţionalităţii autohtone, cel puţin la nivel oficial, au generat evenimentele de astăzi.

Mai este de amintit că nu cu mult timp în urmă, Maior declara: ”Vreau să avertizez foarte serios că există o răspundere morală în legătură cu securitatea cetăţenilor României, nu a statului. La momentul în care se va întâmpla o catastrofă, voi şti către cine să arăt cu degetul. E de datoria mea să spun că cineva se joacă cu lucruri pe care nu le înţelege sau din rea credinţă le abordează în acest fel.”

În vârstă de 48 de ani, George Maior, fost diplomat şi fost membru PSD, a fost numit în fruntea SRI în octombrie 2006. Numele lui a fost vehiculat de mai multe ori pentru funcţia de premier, această variantă fiind vehiculată şi acum. Una, pare-se, pe placul actualului preşedinte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!