Actualitate

Un pios omagiu, eroilor Revoluţiei Române din decembrie 1989!

Omagiu adus astăzi, 22 decembrie 2016, la monumentele eroilor Revoluției din decembrie 1989, din Piaţa Tricolorului şi de la Biserica Eroilor. Alături de revoluţionari, s-au  aflat autorităţile locale şi judeţene, instituţiile militare, dar şi partidele politice, care au depus coroane de flori.
Anul acesta, s-au împlinit 27 de ani de la evenimentele sângeroase din decembrie 1989, când au murit atunci peste 1.000 de oameni, iar peste 3.000 au fost răniţi.Au trecut 27 de ani, de la căderea regimului comunist, iar vinovaţii nu au fost pedepsiti. Nu s-a făcut, încă, dreptate.  Pentru mulţi sunt 27 de ani de durere, pentru că în acele vremuri tulburi şii-au pierdut un părinte, un frate sau un prieten – cu toţii s-au jertfit ca noi să trăim în libertate. 27 de ani de când românii şi-au câştigat în stradă libertatea în decembrie 1989, dându-şi viaţa pentru a schimba destinul unei ţări sufocate de un regim totalitar.

Manifestările au debutat la troiţa din Piaţa Unirii, cu onorul militar, imnul României şi depuneri de coroane. Şi la troiţa de la Biserica Eroilor au avut loc ceremonialuri religioase şi militare, precum şi depuneri de coroane cu flori. 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!