Politic

“E ca la dracu’! ”… nimic mai adevărat

Cum se face politica în ziua de astăzi şi cât mai valorează o vorbă spusă oficial în conferinţă de presă? Vă lăsăm pe dumneavoastră să găsiţi răspunsuri la aceste întrebări, şi de ce nu, şi la altele, citind rândurile de mai jos.

La acel moment erau declaraţiile pline de zel referitoare la cum fac alţii politică, care este situaţia actuală în PNL şi cum vor unii să distrugă această stabilitate liberală care părea indestructibilă. Astăzi nu fac nici cât o ceapă degerată, cum ar spune unii alegători şi dovedesc că mitul partidului intangibil nu este decât un mit, care s-a ruinat chiar din interior, sau altfel spus, mai din popor, “peştele de la cap se-mpute”. Despre ce este vorba mai exact? În două conferinţe de presă susţinute din fotoliul de primar, şi nu din cel de preşedinte al PNL, acolo unde ar fi fost mai îndreptăţit să abordeze aceste subiecte, Lucian Iliescu făcea o serie de afirmaţii, contrazise flagrant astăzi de propriile fapte. Facem referire la numirea în funcţia de vicepreşedinte a PNL Giurgiu a lui Marin Anton, cel despre care spunea, în raport cu primarii pe care îi racola: “Marin Anton îşi continuă treaba de agresivitate asupra primarilor. Dintr-un om pe care îl consideram într-un echilibru a ajuns să calce pe cadavre în PNL şi declaraţiile pe care la are chiar şi la adresa mea, nu-i  face cinste(…) Anton nu ştie ce viaţă este într-o administraţie locală, el doar vorbeşte şi uite ce a făcut. Acum un an zicea că dacă nu-i dăm atâţia bani lui, nu va trece bugetul, şi am fost nevoiţi noi să luăm mai puţin bani şi ei s-au îmbogăţit, şi aşa a trecut bugetul cu dl. Anton”.

Alături de Marin Anton, membru de vază al PNL este astăzi şi Cătălin Corbea, primarul de la Prundu care este, spunea Lucian Iliescu: “Neisprăvitul ăla, că altfel nu pot să îl numesc, care a forţat nota să dea afară din învăţământ trei directori ca să se răzbune pe familia Iliescu, cu acceptul acestui domn Anton şi al inspectorului Burgui (…) Asta este ce facem aici cu dl. Anton şi vrea să fie şi preşedinte de Consiliu Judeţean, dracu’ să-i dea voturi, dracu’!”.

Până la urmă, “Treaba asta cu ideologia politică şi cutare, lăsaţi-mă. Sunt puţini d-ăştia, puţini, restul… fiecare – interesul poartă  fesul”, spunea Iliescu care mai adăuga că “Cine îmi dă, mă duc cu el, asta e teoria, eu fac parte din excepţii şi le-am demonstrat seriozitatea mea.

Referitor la cel căruia i-a retras sprijinul politic, nu pe ultima 100 de metri, ci pe ultimul metru, spunea Iliescu la sfârşitul lunii martie: “Candidatul nostru la Consiliul Judeţean nu e contestat şi nu mai are nimeni ce să zică, este Beianu. Cam asta e situaţia pe care trebuie să o ştie din gura mea, de la mine, eu informez corect. Nu vreau să-mi apară alte dispute”.

 Până la urmă, ultimul cuvânt îi aparţine tot primarului Iliescu: ”E ca la dracu’!”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!