Social

eCall 112 din octombrie 2015

ecall_homeAutomobilele noi vor fi echipate peste fix doi ani, adică din octombrie 2015, cu un sistem numit eCall 112. Acesta, în cazul unui accident grav, activează instant numărul de urgenţă 112 şi transmite serviciilor de urgenţă starea în care se află vehiculul.
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România estimează că astfel vor fi fi salvate cel puţin 2500 de vieţi anual. Asta în ţara noastră, unde permisele de conducere se eliberează precum vata pe băţ la bâlci.
Pe de altă parte, Siim Kallas, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisarul responsabil cu sectorul Transporturilor, a declarat că tehnologia eCall are un potenţial consistent de a salva vieţi, prin reducerea în mod dramatic a timpului până la intervenţia serviciilor de urgenţă, acest efect fiind vizibil pe întreg teritoriul bătrânului continent.
De menţionat, în 2012, pe drumurile Uniunii Europene şi-au pierdut viaţa peste 28.000 de cetăţeni, iar aproximativ un milion şi jumătate de persoane au fost rănite.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!