Actualitate

Policlinica Giurgiu ar putea rămâne fără căldură, la iarnă

policlinicaCând trei se ceartă, pierd pacienţii.
Datoriile la utilităţi, pentru spaţiile comune, inclusiv la facturile pentru energia termică, şi a căror responsabilitate de plată este aruncată de la unii la alţii, lasă în incertitudine situaţia încălzirii spaţiilor din Policlinica Giurgiu, în sezonul rece 2013-1014.
Sunt practic trei tabere şi multe întâlniri fără rezultat. Astfel, pe de-o parte, avem medicii privaţi, cei care au cumpărat spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea. Pe altă parte este conducerea Consiliului Judeţean, încă proprietar asupra celei mai mari suprafeţe a clădirii, iar din urmă vin cu paşi repezi reprezentanţii instituţiilor sanitare de stat care au în Policlinică laboratoare sau cabinete.
Cearta pleacă de la spaţiile comune, adică holurile unităţii medicale, transformate în săli de aşteptare. Pentru acestea, nimeni nu mai vrea să achite cheltuielile privind utilităţile. Medicii privaţi spun că nu este doar în responsabilitatea lor plata pentru spaţiile respective, cei de la stat susţin că ei nu au de ce să plătească pentru o activitate ce nu-i priveşte, mai ales că primii fac şi profit acolo, iar Consiliul Judeţean îi adună la discuţii, fără rezultat, din păcate.
Problema încălzirii Policlinicii Giurgiu a fost ridicată, din nou, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean de Constantin Buduru(Partidul Ecologist), cel care a cerut şefului de la judeţ să ia măsuri astfel încât giurgiuvenii care vor avea nevoie de serviciile medicale de la Policlinică să nu aibă de suferit din pricina frigului, doar pe fondul unor neînţelegeri.
În plus, Buduru a întrebat de ce nu plăteşte Consiliul Judeţean aceste restanţe, mai ales că instituţia are încă cel mai mare procent din suprafaţa clădirii, peste 50%.
Există însă un proces pe rol între privaţii din Policlinică şi Consiliul Judeţean, iar Mustăţea a explicat că suprafaţa deţinută în prezent de CJ este de maximum 40 de procente. În plus, preşedintele Consiliului a explicat că va continua să încerce să-i aducă pe toţi la un numitor comun, anunţând că va organiza o nouă rundă de negocieri.
Această informaţie ne-a fost confirmată şi de administratorul Policlinicii, întâlnirea urmând să aibă loc chiar la începutul acestei săptămâni, iar noi vom reveni cu amănunte în acest caz. Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!