Actualitate

Timp de trei zile, medicii din Giurgiu vor profesa sub insemnul de protest

646x404Medicii giurgiuveni au acordat astăzi asistenţă medicală purtând o fundiţă tricoloră, în semn de protest. Dacă acţiunea lor de ripostă tacită fată de oficialii din minister nu va fi luată în seamă, personalul medical din toata tara ameninta ca va iesi in stradă, fiind programat un mars al tacerii pentru 2 noimebrie. Nu vor lipsi de la aceasta manifestare nici medicii din Giurgiu, după cum a anunţat astăzi oficial preşedintele Colegiului Medicilor din judeţ, Ladislau Pick.
Starea de acută degradare în care se află sistemul de sănătate din România, legislaţia de sănătate, condiţiile de muncă cu mult inferioare altor state europene, dar şi salarizarea foarte proastă cu care se confruntă medicii rezidenţi sunt principalele motive care stau în spatele prosteleor iniţiate de corpul medical din România. Şi după cum a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Giurgiu, Ladislau Pick, acţiunile întreprinse în această perioadă sunt fără precendet, din punct de vedere al mobilizării. Zece entităţi care reunesc medicii români protestează la acest moment în toată ţara, în speranţa că vor atrage atenţia autorităţilor.
Şi prostele medicilor nu se opresc aici, acesţia anunţând organizarea unui marş al tăcerii, la care să participle circa 5.000 de purtători de halite albe, dintre care 100 de la
Pentru a înţelege mai bine motivele care i-au determinat pe medici să protesteze, preşedintele Ladislau Pick a dat exemplul salariile medicilor rezidenţi. Un tânăr doctor, aflat la început de drum câştigă circa 900 de lei, sumă care nu îi poate asigura nici măcar traiul zilnic, fără să mai vorbim despre specializare şi pregătire profesională. Tot printre revendicările medicilor se numără şi un procent de minim 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie coerentă şi care să le garanteze independenţa profesională, condiţii de muncă decente, dar şi reducerea birocraţiei în sistemul sanitar. In Giurgiu, ca de altfel în toata ţara, situaţia este una delicată.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!