La zi Politic

#ECONOMIA ÎȘI REVINE! NU CREȘTEM TAXE ȘI IMPOZITE!

Continui astăzi să vă prezint un capitol important și foarte drag mie din raportul de activitate al Guvernului după primul an de mandat, respectiv Finanțele. Ministrul Florin Cîțu cu care lucrez îndeaproape de când a început pandemia, a prezentat astăzi câteva cifre relevante pentru evoluția economiei.

✔️ Două dintre obiectivele propuse, respectiv transparența și predictibilitatea au fost atinse în acest an. NU am operat nici o modificare la Codul fiscal în timp ce Guvernul PSD a făcut 600 de modificări în perioada 2017-2018.

✔️ Am plătit facturi restante de 30 de miliarde de lei în primele trei luni de guvernare.

✔️ Am eliminat taxele introduse în ultimii 3 ani de zile de pesediștii iresponsabili: supra acciza la carburant, impozitarea contractelor part-time, toate taxele din nociva oug 114.

✔️ Industria are deja trei luni consecutive de creștere economică, deși suntem în perioadă de criză economică.

✔️ Am achitat 9 miliarde de lei pentru TVA la începutul anului, am introdus rambursarea TVA cu control ulterior și au fost plătite deja 2,7 miliarde de lei pentru concedii medicale lăsate neplătite de pesediști.

✔️ Am reușit să îmbunătățim relația cu agențiile de rating și cu investitorii străini. Am reușit păstrarea ratingului de țară stabil, în condițiile în care ratingul unor țări dezvoltate precum Anglia sau Italia a fost redus.

✔️ Am finanțat datoria publică și deficitul bugetar la un cost mai redus cu aproape 0,2 puncte procentuale. Ne-am împrumutat mai ieftin decât s-au împrumutat guvernele PSD în anii cu creștere economică.

✔️ MFP a reușit să acopere 97% din necesarul de finanțare pentru 2020, în condițiile în care circa 50 de miliarde lei sunt împrumuturi făcute de PSD, iar 30 de miliarde de lei facturi neachitate din trecut.

✔️ Suntem guvernul cel mai responsabil în acest moment, cu cea mai mică creștere a deficitului bugetar și cu cea mai mică creștere a datoriei publice din Uniunea Europeană, cu reducerea costurilor pentru datoria publică

.✅ IMM Invest este cel mai de succes program din ultimii 30 de ani de zile

.↗️ Aproape 20.000 de firme care au beneficiat, plafonul de 15 miliarde de lei garanții a fost epuizat și a fost suplimentat cu încă 5 miliarde lei, la 20 de miliarde de lei.

↗️ Am plătit șomajul tehnic și am decontat 41,5% din salarii după terminarea perioadei de șomaj tehnic.

↗️ Anul acesta economia va avea o contracție de 4%, plus/minus 0,2 puncte procentuale. Datele pe producția industrială confirmă deja revenirea în V a economiei în trimestrul al treilea, așa cum prognozam încă de la începutul anului.↗️ Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,5% în septembrie 2020 față de 2,7% în luna august. Spre comparație, Guvernul PSD a “reușit performanța” să ducă rata inflației până la 5,4% în 18 luni de guvernare.

↗️ Salariul mediu net a fost în una august cu 7,6% mai mare față de anul trecut. Măsurile Guvernului au dus la o creștere a consumului în pofida pandemiei.

✔️ Românii trebuie să știe că anul viitor Guvernul PNL NU va crește taxele și impozitele și nu vom obosi să spunem asta de câte ori este nevoie pentru a devoala minciuna pesedistă.

(Material comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!