Actualitate Social

Educaţia ecologică începe încă de pe băncile şcolii!

gnmComisariatul județean al Gărzii Naționale de Mediu Giurgiu în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii de lângă tine” organizator judeţean Let’s Do It, Romania au  organizat recent o acțiune de informare, conștientizare și educație ecologică, la Şcoala Gimnazială nr. 1 „Sf. Gheorghe” din municipiu.

gnm-1-bunAstfel, elevii claselor a VI-a A şi a VII-a, coordonate de profesorii diriginţi au aflat aspecte legate de activitatea desfăşurată de Garda de  Mediu Giurgiu, despre rolul şi atribuţiile acestei instituţii şi, totodată, au fost motivaţi să devină voluntari de mediu. Temele abordate au vizat: gestionarea  resurselor de energie regenerabilă şi a resurselor naturale, gospodărirea corectă a resurselor naturale, deşeurile şi importanţa reciclării.

gnm-2Scopul activităţii a fost încurajarea formării unei atitudini responsabile a elevilor de gimnaziu faţă de mediul înconjurător şi formarea, de la vârste şcolare, a  deprinderilor de a colecta selectiv deşeurile. Iar pentru a vedea în ce măsură elevii şi-au însuşit informaţiile primite, la finalul activităţii ei au avut de completat un chestionar, cu întrebări pe teme diseminate.

gnm-1Împreună cu partenerul nostru, Asociaţia „Prietenii de lângă Tine” am organizat o activitate la Şcoala Gimnazială nr. 1 „Sf. Gheorghe”, acțiune de conştientizare, unde elevii au fost informați despre importanța protejării mediului și despre activitatea pe care o desfășoară GNM în scopul prevenirii riscurilor și al limitării amenințărilor de ordin ecologic”, a declarat Dana Breazu, comisar şef Garda de Mediu Giurgiu.

„Campaniile de informare şi promovare a unei atitudini responsabile cu privire la mediu vor continua şi în perioada următoare. Mă bucur că am reuşit să implicăm şcoala în proiecte educationale. Nu este prima dată şi nici ultima. Împreună cu Garda de Mediu Giurgiu  ajutăm la creşterea spiritului civic pentru protejarea mediului, în special în rândurile celor tineri”, a precizat Mariana Mitroi, Asociaţia „Prietenii de lângă Tine” Giurgiu.

Activităţile de educaţie ecologică vor continua.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!