Actualitate Cultură Educație La zi ŞCOALA GIURGIUVEANĂ Social

Elevii clasei a IV-a A de la Scoala nr. 10 au „Drag de natură”

Pe 19 februarie, membrii Grupului de Initiativa Locala Giurgiu impreuna cu  Asociatia “Prietenii de langa Tine” au fost alaturi de elevii clasei a IV-a A de la Scoala nr. 10 , in cadrul unei activitati intitulate „Drag de natură”. Data de 19 februarie nu a fost aleasa intamplator, ea fiind intre cele doua sarbatori ale iubirii sarbatorite in luna februarie – Valentine’s Day si Dragobete. De aici si denumirea evenimentului.

Echipa proiectului a fost întâmpinata de copiii de la Școala nr. 10 cu multă căldură, deschidere și implicare, dar si de doamnele profesor Carmen Parpalea, invatoare si Mariana Stan, directorul unitatii de invatamant.

Reprezentantul Asociatiei “Prietenii de langa Tine”, Mariana Mitroi, si, totodata, presedinte GIL a declarant:  “Activitatea a fost una frumoasa. Copiii au fost incantati si dornici de a face lucruri noi.  Am discutat despre importanța păstrării apelor curate  și despre implicațiile  actiunilor iresponsabile ale oamenilor, am realizat împreună ghivece din pet-uri, dându-le o nouă utilitate și am plantat flori, aducând un colț de natură în sala de clasă. Fiecare copil a realizat un desen despre cum vede el combaterea poluarii cu plastic. Interesante au fost propunerile lor referitoare la managementul sustenabil al deseurilor. Ignorarea  reciclării  selective produce efecte  dezastruoase pe termen lung în ceea ce privește mediul înconjurător.  Am retinut ideea potrivit careia autoritatile locale ar trebui sa fie mai implicate si sa sustina mai mult colectarea selectiva. Mulțumim că ați făcut posibilă această întâlnire!”

Ana T.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!