Actualitate

Jandarmii au sărbătorit Ziua Armatei

 Peste 30 jandarmi au participat astăzi, 25 octombrie, la manifestările organizate în municipiul Giurgiu cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române. Activitățile comemorative au avut loc la monumentul Eroilor din cimitirul Smârda începând cu ora 10.00.
Jandarmeria Giurgiu a fost reprezentată la ceremonialul militar de comanda inspectoratului, Garda Drapelului de Luptă, un pluton pentru defilare, jandarmi pentru depunerea de coroane şi garda monumentului.
Totodată, jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică pe traseele de afluire/defluire a participanţilor la aceste manifestări.
***
Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost şi sunt în slujba ei.
În urmă cu 74 de ani românii eliberau de sub ocupaţie străină oraşul Carei. Ofiţerul de jandarmi Ioniţă Borşan a fost primul care a intrat cu plutonul său în Carei, acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal soldându-se cu numeroase jertfe de sânge pentru reîntregirea pământului sfânt al ţării.
Printre ostaşii căzuţi pe fronturile celui de-al doilea război mondial se înscriu şi numele unor ofiţeri, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi ai Corpului de Jandarmi, care, prin faptele de armă săvârşite, au înscris pagini de glorie în istoria neamului.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!