Actualitate

Sondaj îngrijorător: Aproape un sfert dintre angajatorii români ia în calcul să angajeze personal din străinătate

Conform unui sondaj realizat de BestJobs, 22% dintre angajatorii din România iau în calcul posibilitatea de a angaja personal din străinătate în perioada următoare, iar 11% spun că au făcut deja demersuri în acest sens.

Printre principalele motive pentru care companiile de la noi ar opta pentru recrutarea de angajați străini se numără lipsa forței de muncă specializate de pe piața locală, productivitatea redusă a angajaților români sau pretențiile salariale ridicate raportate la cerințele jobului sau aptitudinile candidaților.

Principalele poziții pentru care companiile de pe piața locală ar apela la angajați din străinătate sunt cele de muncitori necalificați (45% dintre angajatori), ingineri/specialiști în domenii diverse (41%), muncitori calificați (33%), dar și poziții în IT&C (12%) sau de management (8%).

Sondajul, care a fost efectuat în perioada 03 – 18 februarie 2020, pe un eșantion de 242 companii mici, medii și mari din România, mai relevă că angajatorii români se orientează în principal spre piețele unde pot găsi personal la costuri mai reduse, vizată fiind, în primul rând, regiunea Europei de Sud-Est, în ansamblu, și Republica Moldova, în special.

Referitor la salarizarea netă pe care majoritatea angajatorilor intervievați este dispusă să o ofere, aceasta variază între 300 și cel mult 500 de euro pentru angajații din afara țării.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!