De Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, eveniment sarbatorit pe 20 noiembrie, elevii Scolii Gimnaziale Acad. Marin Voiculescu din Giurgiu au fost implicati într-o amplă activitate, ce a avut drept scop orientarea spre o alimentatie responsabilă şi sănătoasă.
Sub genericul „Roadele toamnei în cămara iernii”, pe parcursul întregii zile de luni, elevii au învătat să pună murături după retete traditionale si au vorbit despre proiectul implementat la nivelul Şcolii gimnaziale „Mănâncă responsabil” , coordonat de doamna invatator Petra Togoe.
În prima parte a zilei, elevii au învătat să prepare murături pentru iarnă, după retete traditionale moştenite de la înaintaşii noştri. Borcane care au fost expuse în curtea interioară a unitătii scolare, loc ce s-a transformat într-o adevărată cămară, plină cu bunătăti!
La prânz a avut loc o paradă a legumelor şi fructelor, paradă la care au fost angrenati elevii clasei a II- a C.
La orele 14,00, a început concursul de gătit, unde elevii claselor a V-a A, B şi D, coordonati de doamnele diriginte Prof. Mihaela Stan, prof. Georgiana Ghimpeteanu şi prof. Iuliana Tănase, şi-au arătat priceperea lor în arta gătitului de „3XECO” şi putem spune ca rezultatul a fost unul… wow. Adică, elevii pot da lectii multor gospodine, şi credeti-mă nu exageram cu nimic. Ce a iesit din mainile lor, priviti şi Dvs.:
Misiunea juriului a fost una dificilă, prin urmare, toate cele trei echipe au fost declarate castigatoare, cu acelasi punctaj.
Elevii mai mari au realizat pliante cu tema şi logo-ul proiectului, precum şi cu informatii referitoare la proiect şi la scopul proiectului: un consum responsabil.
Aşa cum spuneam, borcanele elevilor sunt reunite într-o expozitie „Cel mai haios borcan”, iar după desemnarea câştigătorilor, murăturile vor ajunge la diverse institutii.
M. M.
știre anterioară
știre următoare