Actualitate

Eroii de la ISU Vlaşca primesc mulţumiri de la Ministrul de Interne

Adevăraţi eroi în lipta cu vicisitudinile vremii, salvatorilor de la ISU le sunt rareori recunoscute meritele. Situaţia pare a se schimba, însă, pentru că, aflând despre o misiune a trei subofiţeri giurgiuveni, derulată la jumătatea lunii trecute, ministrul de interne, Radu Stroe, le-a trimis, personal, câte o scrisoare de mulţumire.

În urmă cu o lună, mai exact pe 12 decembrie, la numărul 112 se primea un apel disperat al unor cetăţeni bulgari ce rămaseseră blocaţi în zăpadă, pe un drum din judeţul Giurgiu. Oamenii vorbeau, însă, numai bulgara şi nimeni nu înţelegea unde erau blocaţi.

Imediat după ce a aflat unde erau blocaţi oamenii, plutonierul George Bîrlan a plecat, împreună cu colegii săi, pentru a-i salva, folosindu-se de o autospecială de transport victime multiple, care, la vremea respectivă, era detaşată la Giurgiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Cetăţenii bulgari au fost scoşi din nămeţi şi transportaţi, într-o stare destul de gravă, la Spitalul din Giurgiu. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca a înaintat un raport despre această misiune excecutată în condiţii deosebite, raport ce a ajuns şi pe masa ministrului de interne, Radu Stroe. Acesta a decis că fapta subofiţerilor giurgiuveni merită recunoştinţă, şi le-a trimis, personal, câte o scrisoare. Profitând de conferinţa de presă în care a prezentat bilanţul activităţii din 2012, colonelul Emil Apostol (foto) a dat citire acestei scrisori.

Fiecare din cei trei subofiţeri – plutonierul major George Bîrlan, plutonierul adjutant Iulian Chiripuci şi plutonierul Valentin Bulearcă – şi-a primit scrisoarea de recunoştinţă, dar şi mulţumirile şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!