Actualitate

Incompatibilitate – cât şi pentru ce?

Situaţie încurcată în cazul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu, după ce Agenţia Naţională de Integritate a decis să declare incomatibilitate în ceea ce-l priveşte, în mandatul trecut. Acum, consilierii judeţeni vor decide dacă Marciu îşi va continua activitatea în instituţie sau nu.

Situaţia este încurcată în primul rând pentru că decizia ANI a fost dată pentru mandatul trecut, când Cristian Marciu avea funcţia de consilier judeţean. Acum, el este vicepreşedinte. Cei de la Agenţie au considerat că social-democratul giurgiuvean ar fi fost incompatibil- în perioada 2010-2011, când a avut în derulare şi două contracte de dirigenţie de şantier. El susţine că nici nu a ascuns vreodată această activitate, iar subiectul a fost deschis într-o recentă conferinţă de presă, Cristian Marciu venind cu precizări.

La rândul său, vicepreşedinte al PSD Giurgiu Dumitru Beianu a opinat că legea ce reglementează ANI ar trebui revizuită, întrucât ceea ce i se impută lui Cristian Marciu făcea referire la o altă perioadă, când el ocupa o altă funcţie.

În plus, Dumitru Beianu consideră că în acest gen de cazuri, ANI ar trebui să aibă în vedere şi valoarea fondurilor câştigate de cei declaraţi incompatibili, cu atât mai mult cu cât în această situaţie vorbim despre sume derizorii. Cel puţin comparativ cu alte cazuri. Revenind, în prima şedinţă ordinară, a mai anunţat Cristian Marciu, va fi citită adresa ANI, iar consilierii judeţeni vor decide dacă social-democratul îşi va continua mandatul sau nu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!