Actualitate Anunțuri Comunicate La zi

Europarlamentarul Dan Motreanu: „Noi măsuri pentru descentralizarea accesului la fondurile europene din cadrul Politicii de Coeziune”

Guvernul României a luat noi măsuri pentru descentralizarea accesului la fondurile europene din cadrul Politicii de Coeziune.

ℹ În cadrul Programului Operațional Tranziție Justă, autoritatea de management poate delega exercitarea unor funcții către organismele intermediare constituite la nivelul agențiilor pentru dezvoltare regională Sud-Muntenia, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru și Sud-Est.

ℹ În cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare, autoritatea de management poate delega exercitarea unor funcții către organismele intermediare organizate la nivelul regiunilor și la nivelul Ministerului Educației.

ℹ Posibilitatea delegării atribuțiilor către organismele organizate la nivelul regiunilor este prevăzută și în ceea ce privește Programul Operațional Incluziune și Programul Operațional Sănătate.

ℹ Politica de coeziune este una din cele mai importante și mai complexe politici ale Uniunii Europene, având ca principal obiectiv reducerea decalajelor economice, sociale şi teritoriale între diversele regiuni și state membre ale Uniunii Europene.

ℹ În cazul României, din cele 16 programe, opt sunt naționale și opt sunt regionale.

ℹ Programele naționale vizează domenii esențiale: sănătatea, dezvoltarea durabilă, tranziția justă, infrastructura de transport, incluziunea socială, digitalizarea, educația și ocuparea forței de muncă.

ℹ Cele opt Programe Operaționale Regionale cuprinse în Politica de Coeziune 2021-2027 însumează proiecte în valoare de 11,4 miliarde de euro.

ℹ De exemplu, Programul Regional Sud-Muntenia este în valoare de 1,57 miliarde de euro. Regiunea include județul Giurgiu și alte șase județe din această zonă a țării.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!