Actualitate Economic La zi Social

EXCLUSIV: Foşti angajaţi ai Giurgiu Nav SA ameninţă că vor da societatea în judecată

992329_722497724451122_186521920_nSituaţie complicată pentru mai mulţi foşti angajaţi ai Giurgiu Nav SA. Ei vor să dea în judecată societatea, după ce, de un an, încearcă să îşi recupereze indemnizaţiile pe luna octombrie 2012. Este vorba despre sume cuprinse între 500 şi 700 de euro de fiecare.
La sediul redacţiei Valahia TV şi Informaţia de Giurgiu au venit, luni, 28 octombrie, disperaţi, patru dintre foştii angajaţi, cu speranţa că îşi vor găsi dreptatea cu ajutorul presei.  
Oprea Ignat, Ioana Ştefan, Sorin Brulea şi Iohanna Miu sunt din Deveselu, Caracal, respectiv Craiova. Au fost angajaţi la Giurgiu Nav în „campania 2012”, aşa cum este denumită perioada de lucru pe motonave. Asta înseamnă că ale lor contracte de muncă au expirat, de drept, în octombrie 2012. De atunci, au de ridicat de la societate indemnizaţiile de străinătate(diurnă) pe luna respectivă, şi au încercat, în prima parte a anului, să rezolve problema pe cale amiabilă. Adică, ne-au spus ei, au sunat în repetate rânduri la societate, dar nu ar fi avut sorţi de izbândă.
Ulterior, oamenii s-au adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu. ITM a emis şi un document prin care îi înştiinţează pe oameni că societatea, într-adevăr, nu a făcut dovada virării banilor.
Spunând că nu mai au vreo altă soluţie, cei patru vor să dea în judecată Giurgiu Nav SA, vor să ceară daune morale şi plata indemnizaţiilor cu dobândă cu tot.
Însă, înainte de asta, au venit la începutul acestei săptămâni, la Giurgiu, pentru a purta discuţii cu noul director, Ovidiu Mirea, cel care, luni, 28 octombrie, nu era în localitate. Telefonic, însă, le-a comunicat că va face tot posibilul să îi ajute, dar că nu le poate garanta plata restanţelor mai devreme de o lună. Oamenii spun că nu mai au nici încredere şi nici răbdare pentru că asta li se spune de un an întreg.
Urmăriţi marţi seara, de la ora 19.00, în cadrul ştirilor Valahia TV(www.valahiatv.ro, secţiunea LIVE), declaraţiile celor 4, dar şi răspunsul conducerii Giurgiu Nav în acest caz.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!