La zi

Explorarea şi producţia de petrol şi gaze în vestul ţării rămâne apanajul ungurilor

Grupul maghiar MOL nu va încheia nici un acord cu compania petrolieră sârbă  NIS (controlată de gigantul Gazprom) în domeniul activităţilor de explorare şi producţie de petrol şi gaze în România.

Conform reprezentanţilor acestuia, Grupul MOL este hotărât să-şi continue strategia de dezvoltare pe termen lung în România pe domeniul rafinare, distribuţie şi marketing. În acest context, maghiarii au ţinut să clarifice că nu intenţionează să încheie nici un angajament cu NIS pentru activităţile de explorare şi producţie. Toate acestea după ce la începutul lunii curente, directorul general al NIS, Kiril Kravchenko, declarase unei reviste de specialitate din Ungaria că cele două părţi ar intenţiona să înfiinţeze o companie mixtă în România pentru activităţi upstream (explorare şi producţie).  

MOL este prezent pe piaţa carburanţilor din România printr-o reţea de 137 de benzinării şi a câştigat licenţa de explorare, pe trei perimetre din vestul ţării, într-un parteneriat cu Expert Petroleum, grupul ungar deţinând 70% din drepturi. În 2011, cele două companii au încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) acorduri de concesiune pentru cele trei perimetre.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!