Actualitate

Câştigăm mai bine

Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), salariul mediu nominal net a ajuns în luna martie la 1617 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu peste 4 procente. Cele mai mari câştiguri s-au înregistrat în industria tutunului, respectiv 5645 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, unde, în medie, un salariat a primit 860 de lei.

Aşadar, salariul mediu brut a fost în luna martie de 2231 lei, în creştere cu 4,1%. Pe de altă parte, este de precizat că, faţă de luna februarie, salariul mediu net a fost mai mare în martie – în majoritatea sectoarelor economice – şi ca urmare a acordării de premii ocazionale: premii trimestriale datorate performanţelor deosebite, sărbătorile de Paşti, tichete de masă, tichete cadou.

Dacă cea mai mare creştere salarială s-a înregistrat în domeniul tutunului, 19,3%, cele mai semnificative scăderi salariale s-au înregistrat în activităţile extractive (-4,8%) şi în activităţile auxiliare intermedierilor financiare, inclusiv asigurări şi fondul de pensie (-4,1%).

Comparativ cu martie 2012, câştigul salarial mediu nominal net a crescut anul curent cu 4,8%.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!