Economic La zi

Extinderea faimosului A.D.I. pentru proiecte de apă-canal, încă în stand-by

DSC_0001Proiectul de hotărâre privind extinderea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate, asigurată prin apă curată”, prin aderarea mai multor comune la această structură, a devenit demult hotărâre, însă, aşa cum „avertiza” primarul Nicolae Barbu în şedinţele Consiliului Local la care era dezbătut subiectul, extinderea propriu-zisă nu a avut loc.

În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean Giurgiu, a fost pe ordinea de zi un proiect vizând aprobarea cuantumului cotizaţiei pe care judeţul trebuie să o asigure în cadrul ADI-ului respectiv.
În acest context, preşedintele CJ, Vasile Mustăţea, a atras atenţia asupra stagnării situaţiei încurcate. „Alături de cele 5-6 localităţi care sunt în ADI( Giurgiu, Mihăileşti, Bolintin Vale, Bolintin Deal şi Slobozia, n.r.), au aderat mai multe unităţi administrativ-teritoriale şi inclusiv municipiul Giurgiu a aprobat un proiect în acest sens. Numai că, nu putem finaliza documentaţiile pentru că reprezentantul municipalităţii în ADI refuză să se prezinte la şedinţe, invocând diverse motive”, a spus Mustăţea, precizând că este imperios necesar ca structura să fie întregită cât mai curând, astfel încât să fie demarată şi procedura de achiziţionare a serviciilor unui consultant pentru proiectele de apă-canal ale comunelor care au aderat la Asociaţie.
Pe de altă parte, Vasile Mustăţea l-a criticat pe primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, susţinând că acesta din urmă, dacă locuitorilor municipiului Giurgiu le spune că preţul apei va exploda, în următorii ani, din cauza celorlalte comune ce vor implementarea de proiecte prin operatorul regional Apa Service, primarilor le zice acelaşi lucru, dar „răsturnat”. Adică, preţul apei la ei ar creşte din cauza municipiului, a declarat Vasile Mustăţea, în şedinţa ordinară a CJ de joia trecută.
Altfel, legat strict de proiectul privind cotizaţia, aceasta a fost stabilită la 80.000 de lei pentru anul 2014, o sumă aşa de mare, deoarece, a mai declarat Mustăţea, unele dintre UAT-urile existente în ADI nu şi-ar fi plătit darea respectivă şi pentru a putea demara următoarele proceduri legate de proiecte şi rolul ADI-ului în implementarea acestora.
C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!