Pentru al 16-lea an consecutiv, Ziua Imnului Național a fost sărbătorită, simultan, în toată țara, marți, 29 iulie. În 1998, Parlamentul României decidea ca, în fiecare an, pe data de 29 iulie, să fie marcată Ziua Imnului Național. De atunci, această zi este marcată la Giurgiu în Piața Tricolorului, așa cum s-a întâmplat și marți, când ceremoniile au debutat la ora 9.
Ca de obicei, ceremonialul a început cu o slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoți, ceremoniile continuând cu câteva cuvinte despre semnificația acestei zile, dar și cu o mică surpriză pregătită asistenței (aceeași ca și anul trecut: doi copii îmbrăcați în costume populare, care au recitat câte o poezie).
Și tot ca de obicei, reprezentantul Arhivelor Statului a prezentat același discurs ca în fiecare an la acest eveniment (diferit fiind doar numărul de ani trecuți de la data la care a fost intonat, pentru prima dată, cântecul care astăzi este imnul național).
A urmat intonarea imnului de stat, un moment destul de penibil, în condițiile în care corul ce cânta, pe înregistrare, se auzea foarte prost, sonorizarea lăsând mult de dorit, astfel că ceea ce ar fi trebuit să fie un moment solemn s-a transformat într-unul ridicol.
Finalul ceremoniilor a fost cel care a mai ”salvat” câte ceva din Ziua Imnului, defilarea Gărzii de Onoare fiind singurul moment care s-a ridicat la nivelul solemnității presupuse pentru această zi.