Social

Stație de taxi sau parcare ”la liber” în Piața Centrală?

taxi piata1

Plătesc în jur de 3 milioane de lei vechi, însă, nu de puține ori, se trezesc că nu mai loc în stație. Este vorba despre taximetriștii din Piața Centrală, a căror parcare este mai mereu ocupată de alte persoane, fără vreo legătură cu taximetria.

Stația de taxi din spatele Pieței Cetrale are, cel puțin, în teorie, 22 de locuri, locuri ce ar trebuie să fie ocupate exclusiv de taximetriști. Asta nu se întâmplă, însă, pentru că, zi de zi, aproape jumătate din locurile de aici sunt ocupate fie de giurgiuvenii veniți la cumpărături, fie de cei care vând în piață, care țin locurile ocupate toată ziua.

Ca să mai vorbim de faptul că, pe la mijlocul șirului de 22 de locuri de parcare taxi, a răsărit și unul rezervat – conform plăcuței de deasupra, ”Pieței”- care, evident, nu are legătură cu taximetria. Taximetriștii de aici sunt foarte nemulțumiți de această situație, apărută de mai mult timp, mai exact de când a dispărut mașina ”de ridicat mașini”, moment din care toată lumea parchează oriunde găsește un loc liber, inclusiv în această stație.

taxi piata

Evident, oamenii au încercat să-și caute dreptatea și au făcut reclamații peste reclamații, însă – spun ei, fără niciun rezultat. Supărarea taximetriștilor este cu atât mai întemeiată, cu cât ei plătesc niște bani pentru a ocupa aceste locuri de parcare.

Oamenii mai spun și că organele de ordine – Poliția și Poliția Locală – nu numai că ignoră total această problemă, ci chiar favorizează o parte din cei care parchează ilegal pe aceste locuri. Taximetriștii susțin că au mai semnalat public această problemă și, că, după apariția semnalelor lor, câteva zile, Poliția a interzis altor persoane să mai parcheze pe locurile din stație, însă, cum orice minune ține doar trei zile, polițiștii au dispărut repede din peisaj și locurile de acolo sunt ocupate, în continuare, de oricine vrea.

Mai multe detalii despre această situație și ce spun taximetriștii din Piața Centrală puteți afla urmărind reportajul realizat de Valahia TV, în știrile de marți, ora 19.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!