Social

Douăzeci de şcoli din judeţ nu deţin autorizaţie sanitară

-autorizatie-sanitara-de-functionare-137566Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au organizat vineri o conferinţă de presă în care au vorbit despre începerea noului an. Peste 36.000 de elevi şi preşcolari din judeţ sunt aşteptaţi luni să înceapă cursurile. Din cele 189 de unităţi şcolare, 30 vor funcţiona fără autorizaţie sanitară.

Reprezentanţii ISJ spun că toate şcolile şi grădiniţele din judeţ sunt pregătite să-şi deschidă porţile pe 16 septembrie.

Cu toate acestea, 30 de unităţi şcolare din cele 189 nu deţin nici până azi autorizaţie sanitară.

Lipsa apei curente sau lipsa grupurilor sanitare corespunzătoare sunt motivele pentru care inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au refuzat să acorde autorizaţia respectivă.

Multe alte unităţi şcolare au primit autorizaţia sanitară pe ultima sută de metri. Spre exemplu, la 1 septembrie, numărul şcolilor cu probleme fiind de 50, adică aproximativ 26%.

O altă problemă pentru şcolari este reprezentată de transport. În localităţile Daia şi Vedea există microbuze însă nu mai sunt şoferi. Aceştia au rămas fără loc de muncă după ce consiliile locale au anunţat că nu mai sunt fonduri pentru plata acestora. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că în acest moment se caută soluţii pentru remedierea situaţiei.

36.855 de elevi şi preşcolari sunt aşteptaţi luni, 16 septembrie, la deschiderea anului şcolar. Numărul copiilor înscrişi la clasa pregătitoare, la nivelul întregului judeţ, este de 2.299.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!