Social

O mare surpriză, la împlinirea a 100 de ani de viaţă

A predat mai multe materii în învăţământul giurgiuvean, are acum 100 de ani şi spune că viaţa nu-i oferă în prezent prea multe bucurii, fiind aproape singură pe lume. Totuşi, de ziua ei, Maria Stănculescu a primit o surpriză din partea autorităţilor locale.

Maria Stănculescu a împlinit ieri venerabila vârstă de 100 de ani. Cu această ocazie, ce a coincis şi cu onomastica doamnei Maria, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, i-a făcut o vizită. Edilul a felicitat-o cu această ocazie specială, ducându-i un buchet de flori şi o diplomă pentru „un cetăţean centenar”. Maria Stănculescu a primit vizita cu surprindere şi cu mari emoţii.

Doamna Maria a predat Religie şi Drept până la reformarea învăţământului de către comunişti, apoi Geografie şi Ştiinţe naturale. Pe parcursul vizitei de ieri, care a durat peste o jumătate de oră, ea a povestit despre familia sa, despre amintirile frumoase din perioada tinereţii, despre Giurgiu de altădată, despre criza din 1929 – 1933 şi anii de război. Mai apoi, a vorbit şi despre marea sa tristeţe, după ce apropiaţii domniei sale au trecut în nefiinţă.

La finalul vizitei, Maria Stănculescu a mulţumit încă o dată pentru frumosul şi neaşteptatul gest al primarului Nicolae Barbu şi l-a îndemnat pe acesta să îşi pună în aplicare planurile de dezvoltare şi modernizare a oraşului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!