Actualitate

Cum ar putea arăta Giurgiu peste 30 de ani?

Un port ca-n filme, un campus universitar uriaş, zgârie nori şi şosele suspendate. Mai mulţi tineri arhitecţi au adus în Giurgiu o expoziţie inedită, ce cuprinde imagini despre cum ar putea arăta municipiul nostru, în viitor.

Expoziţia a fost deschisă miercuri, 15 august, la Galeriile de Artă din centrul oraşului nostru. Au fost expuse zeci de planşe cu schiţe şi desene ce surprind ideile tinerilor studenţi la arhitectură şi urbanistică, care au lucrat la ele în ultimii doi ani, sub coordonarea profesorului Tiberiu Florescu.

„Ideea s-a născut odată cu prima promoţie de masteranzi. Îi numim impropriu studenţi, pentru că ei sunt deja specialişti. La momentul acela, datorită potenţialului pe care Giurgiu îl are, şi, de ce să nu recunosc, şi datorită implicării mele afective, am luat ca studiu acest oraş”, a spus Tiberiu Florescu.

O parte din lucrările arhitecţilor au fost preluate deja de autorităţile din Giurgiu şi Ruse în cadrul proiectului privind Masterplanul dezvoltării celor două regiuni.

„Am reuşit să le expunem. Este bine să la vadă giurgiuvenii, chiar dacă unele par futuriste, desprinse dintr-o altă eră, dar sunt planuri pentru dezvoltare, pentru următorii 30-40 de ani. Stă în puterea noastră să vedem şi în viitor”, a spus şi primarul Nicolae Barbu, prezent la eveniment.

Expoziţia va fi deschisă până pe 20 august, iar intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Giurgiu, în colaborare cu Institutul de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!