Social

COMUNICAT DE PRESĂ

80 de copii instituţionalizaţi în cadrul structurilor rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu  au participat, în perioada 1-15 august 2012, la o serie de acţiuni organizate la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale- Biroul  Răspuns  Apel 112  Giurgiu.

            În perioada menţionată, copiii aflaţi în plasament la casele de tip familial « Casa Dunării », « Casa mea», « Casa Noastră , « Casa Albastră »,  « Casa Sf.Ioan », « Casa Verde », precum şi copiii de la Centrul de primire în regim de urgenţă din cadrul Complexului de Servicii Sociale Giurgiu  au avut ocazia să primească informaţii legate de funcţionarea numărului unic de urgenţă 112.

            În cadrul acestor acţiuni, copiii au aflat în ce  situaţii   poate fi  apelat numărul unic de urgenţă 112, sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă referitoare la incendii, accidente, urgenţe medicale, dezastre şi alte evenimente care necesită intervenţia rapidă a instituţiilor specializate de intervenţie. Copiii au aflat lucruri interesante despre colaborarea dintre apelant şi operator, precum şi situaţiile  în care chiar  şi  ei pot apela numărul unic de urgenţă 112, fiind  informaţi în ceea ce priveşte  situaţiile urgente  dar şi  alte situaţii, care nu reprezintă o urgenţă.  Astfel, participanţii la aceste  acţiuni au  putut  să vadă în mod concret cum, prin apelarea numărului 112,  se poate comunica rapid cu dispeceratele de urgenţă ale Poliţiei, Pompierilor sau Ambulanţei în timpul unei situaţii de urgenţă şi modul în care se asigură cooperarea între aceste instituţii  în vederea asigurării intervenţiei într-o astfel de situaţie.

            Copiii au avut ocazia să stea de vorbă cu personalul specializat care răspunde la apelurile de urgenţă şi  au pus întrebări legate de   modul în care se asigură cooperarea între  instituţii  în vederea asigurării intervenţiei la situaţiile urgente. Celor care s-au dovedit a fi cei mai receptivi la informaţiile primite  le-au fost oferite  diplome din partea Serviciului de  Telecomunicaţii Speciale – Biroul  Răspuns  Apel 112  Giurgiu, acestea fiindu-le înmânate de şeful unităţii, col. Sindie  Liviu.

            « Vrem să mulţumim conducerii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru faptul că a oferit copiilor beneficiari de măsură de protecţie specială oportunitatea de a vizita acest serviciu. Copiii au văzut cum sunt recepţionate apelurile, au avut ocazia să primească informaţii despre modul în care funcţionează numărul unic de urgenţă 112 ; au  fost foarte  încântaţi, dovadă fiind şi  faptul că diplomele primite  le-au expus, plini de mândrie,  în căsuţele de tip familial », a  declarat Denisa Cristescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.       

                                                                                        DGASPC Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!