Actualitate

Fără apă la robinet şi cu curţile inundate de câte ori plouă – aşa trăiesc giurgiuvenii de pe strada Doiceşti

Au fost omişi, uitaţi. Acesta este răspunsul pe care, de ani de zile, îl primesc locuitorii străzii Doiceşti atunci când cer ajutorul autorităţilor. Şi se pare că, într-adevăr, nimănui nu îi pasă că şi ei sunt giurgiuveni, şi ei plătesc taxe şi impozite.

Strada Doiceşti este, de fapt, o străduţă, undeva, în lateralul şoselei Sloboziei. O străduţă care duce la Gara Giurgiu Sud şi care aşteaptă, de zeci de ani, de când gara a fost contruită, să îşi îndrepte cineva atenţia şi spre ea şi, mai ales, spre oamenii care locuiesc aici. Singurul lucru care s-a făcut, de-a lungul anilor, pe Doiceşti a fost aşternerea multor, foarte multor straturi de pietriş, care acum au ridicat strada mult în comparaţie cu casele. Asta înseamnă că, de câte ori plouă, curţile oamenilor sunt inundate, iar atunci când ploile sunt mai abundente, se întâmplă ca apa să ajungă şi în case.

Şi strada supraînălţată nu este singura problemă a familiilor care locuiesc aici, familii care au copii mici şi care sunt nevoite să folosească apă de puţ, pentru că despre reţea de apă nu s-a auzit prin aceste zone.

Şi, pentru că o viaţă întreagă a plătit taxe şi impozite, oamenii se întreabă, pe bună dreptate, pentru ce au plătit atâta amar de vreme, atâta timp cât nu pot beneficia nici măcar de apă curentă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!