La zi

Fenomenul corupţiei este o chestiune de securitate naţională

nuland

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, în cadrul vizitei la Bucureşti pe care a efectuat-o în aceste zile, a declarat din capul locului că România a făcut progrese considerabile în ceea ce priveşte unele aspecte ale statului de drept. Cum ar fi, bunăoară, renunţarea la legea amnistiei, sau consensul privind alocarea a 2% din PIB către apărare.

Pe de altă parte, emisarul preşedintelui american a precizat că mai sunt mult de făcut la nivel parlamentar, cum ar fi mai puţine ordonanţe de urgenţă sau un cod fiscal funcţional.

Victoria Nuland a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta despre noua abordare regională a SUA privind combaterea curupţiei, avertizând că aceasta este şi o chestiune care ţine de securitatea naţională, nu doar de consolidarea democraţiei.

Nu în ultimul rând, Nuland a subliniat că ”asistăm la un nou început politic pentru România şi este nevoie de progrese reale pentru cetăţeni, pentru că este clar că asta au cerut oamenii când s-au prezentat la urne într-un număr aşa mare pe 16 noiembrie.”

 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!