Social

Se apropie 1 februarie. Ce faci dacă nu ai card de sănătate?

card

Este întrebarea pe care şi-o pun mulţi români care, din diverse motive, încă nu au cardul de sănătate în buzunar. Mulţi sunt îngrijoraţi de anunţurile autorităţilor, conform căroara acest card va deveni obligatoriu de la 1 februarie şi se tem că fără documentul respectiv, nu vor mai putea beneficia de asistenţă medicală.

Ei bine, toţi cei aflaţi în această situaţie  pot sta liniștiți. Vor beneficia în continuare de servicii medicale, a spus președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătăte, Vasile Ciurchea.

Vasile Ciurchea a spus că va veni un moment în care pacienții nu vor primi servicii medicale fără cardul de sănătate, dar acesta nu va fi la 1 februarie.

Pe de altă parte, Vasile Ciurchea a spus că pacienții care nu primesc cardul de sănătate până la sfârșitul lunii ianuarie pot merge la Casa Județeană de asigurări pentru a le fi eliberat. „Servicii medicale vor primi fără a fi legat strict de card. Va veni și un moment când primesc doar cu cardul serviciile medicale, dar nu este de la 1 februarie. Se va merge în paralel o perioadă de o lună sau două cu cele două sisteme până învață toată lumea să foloseasca cardul.

Trebuie să fie și un moment de început și trebuie să fie și un moment când va fi valabil doar cu cardul. Aici nu trebuie să confundăm cu urgență. În momentul în care ai o urgență, nu contează cardul, se primește serviciul medical de care are nevoie pacientul”, a spus Ciurchea, citat de Agerpres.

www.dcnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!