Cultură

Final de stagiune en fanfare: Teatrul “Tudor Vianu”, premiu pentru regie la Câmpina

După un început de stagiune compromis de telenovela bugetului, finalul aduce un premiu pentru regie la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Proiect de la Câmpina.

Este vorba de Orlin Diakov, regizorul bulgar al spectacolului “Conu’Leonida faţă cu reacţiunea”, spectacol montat la Giurgiu, cu Ionela Nedelea, Ioan Isaiu şi Yasena Gospodinova în distribuţie.

Despre acest succes a vorbit luni, 25 iunie, într-o conferinţă de presă, directorul teatrului, Mircea M. Ionescu. “E cel mai bun proiect al nostru şi cel mai preţuit”, a spus Ionescu, subliniind faptul că această distincţie a fost acordată de un juriu cu greutate format, printre alţii, din Mircea Albulescu, Florina Cercel, Monica Davidescu şi George Mihăiţă. Confirmarea că acest proiect este cu adevărat unul valoros a venit, se pare, ulterior, şi de la maestrul Albulescu care i-a mărturisit directorului Ionescu că un astfel de proiect trebuia montat de Teatrul Naţional din Bucureşti.

Prezenţa teatrului din Giurgiu la festivalul de la Câmpina, aflat la prima ediţie, dar şi câştigarea premiului este cu atât mai importantă cu cât pe aceeaşi scenă au jucat soţii Ogăşanu, Silviu Biriş, Anca Sigartău sau Ion Caramitru, iar printre regizorii prezenţi s-au numărat Diana Lupescu sau Dan Tudor. Pe partea de organizare, Ionescu a mărturisit presei giurgiuvene că festivalul a avut unele lacune şi că teatrul giurgiuvean a câştigat mult şi la capitolul imagine, ducând la Câmpina afişe, un roll-up de promovare dar şi caiete program pentru care a primit felicitări.

Dincolo de asta, la momentul bilanţului, după doi ani la cârma teatrului giurgiuvean, Mircea M. Ionescu  a anunţat că este foarte posibil să părăsească cârma aceastei instituţii. “Nu există şansa deblocării posturilor. Nu am secretar, director adjunct, secretar literar şi oboseala îşi spune cuvântul. Nu mai am forţă fizică, şi la oboseală, greşeala bate lauşă”, a declarat Ionescu.

Deşi nu a spus clar că va demisiona, Ionescu a dat de înţeles că, în condiţiile actuale, este foarte posibil să părăsească teatrul, deşi această decizie i-ar aduce multă tristeţe.

La final de stagiune şi, poate, la final de carieră managerială, Ionescu a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături, de la autorităţi, sponsori, iubitori ai fenomenului teatral, angajaţi, până la presă, pe care a simţit-o foarte aproape în toată perioada sa de directorat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!