La zi

Mai avem nevoie şi de pistă!

Recentele lucrări de refacere a stadionului din Complexul Sportiv ”Marin Anastasovici” afectează singura pistă de atletism omologată din judeţ. Din 6 benzi de alergare cât avea înainte de începerea lucrărilor, pe noua pista vor rămâne doar 4, asta în condiţiile în care în Giurgiu apar noi şi noi campioni naţionali de atletism.

Iniţial, proiectul de refacere a stadionului cuprindea înlăturarea pistei de atletism. Dar iată’ ce ne-a spus cunoscutul antrenor de atletism, dar şi realizator de emisiuni TV, Marian Damian.

„Nu numai că este necesar să rămână pista de atletism, e necesar ca ea să fie şi modernizată. Având medalii la toate categoriile de vârstă, sper din tot sufletul să înţeleagă oamenii că măcar din acest motiv trebuie să existe o pistă de atletism la Giurgiu, şi una modernă dacă s-ar putea.”

Necesitatea unei piste de atletism moderne şi omologate nu este reclamată doar de existenţa unor specialităţi sportive locale, cum ar fi atletismul. Existenţa unui astfel de obiectiv îşi demonstrează utilitatea şi în cazul celorlalte categorii sociale, cum ar fi persoanele care vor să susţină examene de admitere la facultăţi cu probe sportive sau cei care doresc să-şi testeze capacitaţile sportive, arbitri, pompieri sau cei din poliţie. La fel de utilă este şi celorlalte categorii de sportivi din Giurgiu.

Vizavi de toate acestea, Marian Damian a adăugat: Chiar şi celelalte sporturi sau ramuri sportive nu pot să se testeze doar pe terenurile de sport. Spre exemplu, handbaliştii nu pot face testările doar în sala de sport. Ei trebuie să iasă şi afară, să facă un test de rezistenţă aerobă şi aşa mai departe. Până la urmă atletismul trebuie să existe şi la Giurgiu şi sper ca oamenii să înţeleagă necesitatea modernizării ei. Avem speranţa asta.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!