Cultură

„Flacăra Unirii” a ajuns şi la Călugăreni

flacara-uniriiComuna Călugăreni a găzduit ieri seară un eveniment inedit, organizat cu ocazia a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a voievodului Mihai Viteazul. Flacăra Unirii, simbolul acestei sărbători, a ajuns în comuna giurgiuveană, iar mai mulţi artişti au dat şi un spectacol pentru toţi sătenii care au luat parte la acţiune.

Pelerinajul „Flacăra Unirii” a început de la Mănăstirea Dealu, din Aninoasa, judeţul Dâmboviţa, şi organizatorii, însoţiţi de mai mulţi artişti, scriitori şi istorici, au trecut deja prin Giurgeni, Călăugăreni, urmând să ajungă şi la Drăgoeşti, Craiova, Alba iulia, Câmpia Turzii, Şelimbăr şi înapoi la Aninoasa.

Luni, 16 septembrie, cei din Călăugăreni au fost gazdele evenimentului, organizat de Primăria Aninoasa, în parteneriat cu Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Zeci de săteni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au strâns în jurul monumentului cunoscut drept Crucea de Piatră pentru a asista şi la un mini-spectacol oferit în cadrul pelerinajului. Acţiunea a debutat în jurul orei 21.00, cu aducerea Flăcării Unirii, în timp ce pe fundal răsuna imnul special creat pentru eveniment.

Principalul scop al acţiunii îl reprezintă reiterarea idee de unitate, mai ales în aceste vremuri tulburi.

La Călugăreni au venit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din Dâmboviţa, dar şi poetul Constantin Voicu, directorul complexului muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, iar printre artiştii prezenţi se numără folk-istul Cristian Buică şi trupa Nemuritorii.

Aşadar, în cadrul spectacolului au alternat momentele de cântece patriotice, cu poeme patriotice, dar şi relatarea celor mai importante momente din timpul domniei lui Mihai Viteazul.

Atât gazdele cât şi invitaţii au ţinut şi scurte discursuri prin intermediul cărora au explicat însemnătatea Pelerinajului Flăcării Unirii.

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale acţiunii a fost, fără îndoială, mini-recitalul celor de la Nemuritorii.

Pelerinajul „Flacăra Unrii” se desfăşoară în perioada 16-20 septembrie, iar următoarea localitate aflată pe harta organizatorilor este Drăgoeşti, judeţul Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!