Actualitate

FMI nu mai are încredere în actualul guvern

ponta infrant

Consultantul politic Cozmin Guşă consideră că atitudinea autorităţilor cu care intrăm în negocieri, raportată la persoana lui Victor Ponta, reflectă un singur lucru: neîncredere. Şi asta şi pentru că Traian Băsescu a venit zilele trecute cu acea declaraţie ”extrem de contondentă, atât pe aliniamentul guvernării, cât şi pe cel al atitudinii partenerilor noştri externi care, într-o mare măsură, sunt reprezentaţi de către FMI. Pentru că, ce s-a întâmplat acum, de fapt?

FMI a venit şi i-a transmis primului ministru într-un metalimbaj: Domnule Victor Ponta, nu mai avem încredere în dumneavoastră. Dacă ne puteţi prezenta o altă majoritate în Parlament, un alt prim ministru al unui alt guvern cu care să putem negocia, cu care am putea să ne înţelegem, poate am deveni mai flexibili. Atitudinea FMI-ului este cel mai important vot de blam pe care îl primeşte Victor Ponta de când se află la putere.”, a declarat Guşă pentru Realitatea TV.

Este de menţionat că Fondul Monetar Internaţional a cerut Guvernului Ponta să reducă deficitul bugetar în 2015 la 0,9% din PIB, după ce iniţial se convenise la 1,4%. Lucru pe care Ponta s-a grăbit să-l catalogheze drept ”inacceptabil”. Într-un moment foarte delicat, în care negocierile cu FMI sunt la un pas de a fi rupte, tot ceea ce pare a fi cert se referă la diferenţa de viziune dintre FMI şi Comisia Europeană, pe de-o parte, şi Guvernul României, context confirmat inclusiv de către ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!