Social

Forumul Investitorilor Autohtoni previzionează o jumătate de milion de noi şomeri până la sfârşitul anului

someriiAproximativ o jumătate de milion de români din industrie şi-ar putea pierde locurile de muncă până la finalul anului din cauza creşterii preţurilor din sectorul energetic, au avertizat liderii  Forumului Investitorilor Autohtoni (FIA).

Conform Agerpres, în industria chimică şi petrochimică, în metalurgie, construcţiile de maşini, în industria sticlei, dar şi a mobilei, ca să dăm doar câteva exemple, sunt în pericol nu mai puţin de 500.000 de locuri de muncă.

În acest context, este de adăugat că Vasile Turcu, membru în consiliul director al FIA 2013, a declarat că în industria metalurgică, cifra de afaceri a scăzut cu 23% în primul trimestru. Pe de altă parte, marile supermarket-uri şi-au redus vânzările cu 30%.

Ioan Niculae, preşedintele Consiliului Investitorilor Români (CIR), adică structura de reprezentare a FIA, a afirmat că în industria chimică sunt în pericol 57.000 de locuri de muncă din cauza creşterii cu 37% a preţurilor în domeniul energiei. Niculae a mai spus că forul pe care îl conduce, CIR, doreşte un dialog cu guvernul pe trei teme principale: energie, impozit forfetar şi TVA, pentru a se evita scăderea dramatică a locurilor de muncă în România anului 2013.

Este de precizat că din cei 4.2 milioane de români angajaţi în ţară, 57% sunt susţinuţi de capitalul românesc, dar din primele 100 de mari companii pe piaţa autohtonă, companiile româneşti nu sunt mai mult de cinci.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!