Actualitate

Gardă de Intervenţie la Roata de Jos

Zona „Roata de Jos”,  predispusă la incendii prin prisma celor 600 de sonde petroliere, dar şi a terenurilor acoperite cu păduri pe o suprafaţă considerabilă, este acum în grija unei noi gărzi de intervenţie. Subunitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost inaugurată luni, 28 februarie.

Zeci de cadre militare, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi invitaţi de la Ministerul de Interne au participat la inaugurarea subunităţii ISU Giurgiu. Garda de Intervenţie a fost realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi Consiliul local Roata. Subunitatea va funcţiona cu 48 de subofiţeri care vor avea în dotare două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă.

„Prin înfiinţarea acestei gărzi, desfiinţăm astfel intervenţia a patru subunităţi în această zonă, respectiv a celor de la Bucureşti, Dâmboviţa, Videle şi Ghimpaţi. Vom scurta astfel timpul de reacţie, vom interveni mult mai repede în caz de incendiu. Vom reuşi să acoperim cu noua gardă de intervenţie 35 de localităţi giurgiuvene”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, locotenent Gabriela Olexiuc.

Realizarea subunităţii de la Roata de Jos a durat câţiva ani, însă aşteptarea a meritat. Clădirea în care îşi vor desfăşura activitatea cei 48 de subofiţeri este dotată la cele mai înalte standarde. Valoarea investiţiei s-a ridicat la circa 16 miliarde de lei vechi.

„Astăzi, noi cei de faţă, noi cei care am contribuit la realizarea acestei subunităţi, deşi într-o austeritate financiară dusă la extrem, am reuşit să punem încă o cărămidă la piedestalul infrastructurii operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca al judeţului Giurgiu”, a declarat luni, 28 februarie, colonelul Ion Ştefănică, inspectorul şef al ISU Giurgiu.

La rândul său, prezent la eveniment, prefectul Robert Cristoi şi-a exprimat speranţa ca cei care vor lucra la garda de intervenţie de la Roata să nu fie nevoiţi să intervină vreodată. „Mă bucur că această iniţiativă a dat roade şi s-a materializat într-o formă extraordinară. Îmi doresc să dea Bunul Dumnezeu ca această subunitate să nu fie folosită”, a spus Cristoi.

La inaugurarea de la Roata au participat atât reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene cât şi invitaţi de seamă de la Ministerul de Interne. „Este o zi reprezentativă pentru comunitate, care poate să fie scrisă, fără nici o exagerare, cu litere de aur în istoria comunităţii”, a spus general maior Viorel Nemeş, adjunctul inspectorului general IGSU.

După slujba oficiată de un sobor de preoţi, oaspeţii au tăiat panglica şi au vizitat sediul gărzii de intervenţie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!