Actualitate

GIURGIU: FILIALA SUD “DAN MUCENIC “ A UZPR A LUAT FIINTA

Recent s-au reunit cei 11 membrii UZPR, alături de cei peste 20 de jurnaliști, truditori ai celor 12 redacții ale publicațiilor în format electronic și trei posturi de televiziune prin cablu, pentru a hotărî constituirea unei structuri teritoriale a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Au onorat prin prezență Președintele UZPR, domnul Doru Dinu Glăvan, domnul Firiță Carp, membru în Comisia de onoare , disciplină și arbitraj și domnul Răzvan Onesa, membru în Consiliul director.
Decanul de vârstă al jurnaliștilor giurgiuveni, domnul Emil Talianu, a salutat pe cei prezenți și a rugat pe domnul președinte al UZPR, Doru Dinu Glăvan, să conducă lucrările acestei întruniri. Acesta a prezentat, sintetic, un istoric al UZPR, dar au fost creionate pentru primul an al noului veac de existență a UZPR numeroase provocări, care înseamnă proiecte deosebite toate urmând să se răsfrângă programatic în beneficiul breslei.
Pentru a se cunoaște bogata activitate publicistică din acest oraș dunărean, începând cu anul 1867, domnul muzeograf, Mircea Alexa, a prezentat un scurt istoric al presei giurgiuvene.
S-a trecut, apoi, la măsuri organizatorice. S-au propus și s-au aprobat în unanimitate constituirea Filialei Sud a UZPR, care să poarte numele valorosului ziarist Dan Mucenic, de la a cărei trecere in eternitate se implinesc în această primăvară doi ani. Conducerea Filialei va fi asigurată de Emil Talianu, presedinte și doi vicepresedinti – Camelia Sachetti și Cristian Marin.
Obiectivele UZPR sunt: mărirea numărului de membrii UZPR, realizarea unor întâlniri periodice, pe teme de interes, cu elevii celor șase licee din municipiu, realizarea unei bune colaborări transfrontaliere cu jurnaliștii din districtul bulgar Ruse.


Filialei Sud “ Dan Mucenic “ a UZPR, nou constituite, i-a fost acordată de către domnul președinte al UZPR, Doru Dinu Glăvan, Medalia jubiliară, din aur, “ 100 de ani de la înființarea UZPR “, iar doi membrii UZPR, cu o activitate deosebită în domeniul presei giurgiuvene, Ion Gaghii și Ion Diaconescu, au primit distincția “ Credință și loialitate “.
Tot cu acest prilej, conducerea UZPR a oferit Filialei Sud „ Dan Mucenic „ Giurgiu și Bibliotecii judetene “ I.A. “ mai multe cărți conținând “ poeme alese “ semnate de Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi și Nicolae Dabija.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!