Actualitate

Giurgiu, Ziua Culturii Române: PELERINAJ LA STATUIA POETULUI MIHAI EMINESCU

167 de ani de nemurire…
15 ianuarie Mihai Eminescu. În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta s-au împlinit  167 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, care, chiar dacă îl trecem cu vederea de-a lungul anului, se face simțit prin poemele cunoscute. Are cel mai lung poem de dragoste, „Luceafărul” și a descris copilăria pe care a petrecut-o la Botoșani și Ipotești în versuri. Nu este român care la școală nu a învățat măcar o poezie de Eminescu sau vreun îndrăgostit care nu a putut alege vreun poem al poetului, pe care să-l recite iubitei. 

Iniţiat de Cenaclul literar „Luceafărul”, tradiţionalul pelerinaj la statuia poetului Mihai Eminescu, din Parcul Alei, a atras, şi în acest miez de ianuarie, giurgiuveni de toate vârstele, reprezentanţi ai administratiei locale, oameni de cultură si artă, cadre didactice, elevi, cu toţii  ubitori ai versului eminescian .


De asemenea, la pelerinaj au participat oameni de cultură din Ruse (Bulgaria), dar şi din capitală, pentru a-i aduce un omagiu poetului nepereche, „Luceafărul” poeziei româneşti: Mihai Eminescu!
De altfel, pelerinajul de la statuia poetului  nu a fost singurul eveniment organizat la Giurgiu, pentru marcarea celor 167 de ani de nemurire!
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!