Social

Giurgiuvenii cu studii primare, gimnaziale şi profesionale îşi găsesc cel mai greu un loc de muncă

5.682 – aceasta este cifra oficială a şomerilor din judeţul Giurgiu la sfârşitul lunii ianuarie, când rata şomajului în Giurgiu a fost de 6,12%. Cea mai mare parte a şomerilor provine din mediul rural, iar în ceea ce priveşte grupa de vârstă, cea mai afectată este cea cuprinsă între 40 şi 49 de ani.

Potrivit celor mai recente date centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu, aproape 67% din numărul total al şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii ianurie sunt şomeri neindemnizaţi, iar cea mai mare parte a acestora provine din mediul rural, fiind vorba despre oameni care beneficiază de venitul minim garantat. Din aceeaşi categorie a şomerilor neindemnizaţi fac parte şi şomerii de lungă durată, adică tinerii sub 25 de ani care se află în şomaj de peste 6 luni şi cei peste 25 de ani, aflaţi în şomaj de mai bine de 12 luni. Nicio schimbare în ceea ce priveşte distribuţia şomerilor în funcţie de forma de învăţământ absovită.

Nu sunt schimbări nici în privinţa topului şomerilor în funcţie de vârstă, astfel că, şi ianuarie, cei mai afectaţi sunt giurgiuvenii cu vârste între 40 şi 49 de ani, aceştia reprezentând mai bine de un sfert din numărul oficial al şomerilor giurgiuveni. În timp ce raportează un număr total de 5.682 de şomeri, AJOFM anunţă că, în ianuarie, au fost încadrate în muncă 239 de persoane, din care 195, pe perioadă nedeterminată.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!