Actualitate

Prefectura a atacat în Contencios Administrativ hotărârea CJ privind încetarea mandatului social-democratului Cristian Marciu

Cristian Marciu este în continuare vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu!  Prefectura a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului privind încetarea mandatului social-democratului giurgiuvean, iar până instanţa va da un verdict în acest caz, hotărârea cu pricina este suspendată. Anunţul a fost făcut astăzi, în conferinţă de presă de preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău!

Hotărârea Consiliului Judeţean Giurgiu privind încetarea mandatului lui Cristian Marciu a fost adoptată în 28 februarie, după ce consilierii au stabilit cu o majoritate de 17 pentru şi 7 împotrivă, prin vot secret, dacă sunt sau nu de acord cu acest lucru. Situaţia a apărut după ce Cristian Marciu a fost declarat de ANI incompatibil, însă decizia se referea la mandatul trecut.

Valahia TV a prezentat în aceeaşi zi, mai multe informaţii obţinute cu ajutorul unor avocaţi, chiar din legile după care ANI l-a cercetat pe Marciu. Am arătat, astfel, aspecte pe care se pare că cei de la Consiliul Judeţean nu le cunoşteau.

Aşadar, legile cu pricina arată că Marciu ar fi trebuit să fie incompatibil dacă ar fi ocupat o funcţie de conducere în cadrul CJ, însă el a fost doar consilier judeţean în perioada cu pricina. De asemenea, pentru hotărârea încetării mandatului său, Consiliul trebuia să aibă la bază un ordin al prefectului, ceea ce nu s-a întâmplat. În plus, Legea ANI în cazul incompatibilităţii face referire la demnitate sau la funcţionarii publici, iar Marciu nu era nici una nici alta.

Mai mult, tot conform legii ANI, articolul 25, interdicţia de 3 ani ar fi trebuit să opereze nu de acum, din 28 ianuarie 2013, ci de la data rămânerii definitive a raportului ANI în cazul Marciu, adică de la 1 iulie 2012.

Hotărârea Consiliului Judeţean privind încetarea mandatului rămâne suspendată până când Instanţa de contencios administrativ va da o decizie în acest caz.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!