Social

La opt ani, nu poate vorbi şi nu se poate mişca, iar medicii ridică neputincioşi din umeri – este poveste impresionantă a unei fetiţe din Giurgiu

Povestea micuţei este, într-adevăr, impresionantă. Are opt ani, însă nu poate vorbi, nu poate merge şi nu poate avea o copilărie normală. Este povestea micuţei Ruxandra, o fetiţă care s-a născut absolut normală şi nu a avut nicio problemă până la vârsta de şase luni. Atunci, părinţii au observat că ceva este în neregulă cu fiica lor.

Disperaţi, părinţii au început să caute răspunsuri pentru starea fetiţei lor, mai ales că mama este, de meserie, asistent medical. Fata a fost consultată de mulţi medici, iar

părerile lor sunt împărţite, aşa că nici acum nu se poate spune cu exactitate ce diagnostic are copilul şi, mai ales, ce poate fi făcut pentu Ruxandra.

Au trecut 6 ani de nesiguranţă şi chin pentru familia Lungu, şi, în tot acest timp, părinţii au făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru a-şi vedea fiica bucurându-se de viaţă. Copilul a urmat numeroase tratamente medicale, alopate, homeopate, reflexoterapie, acupuncură. Într-un cuvânt, au încercat totul. De şase ani, soţii Lungu merg cu Ruxandra la recuperare, în clinici specializate, iar mama face zilnic cu ea acasă exerciţiile recomandate de medici.

În încercarea disperată de a-şi salva unicul copil, părinţii s-au documentat şi au găsit pe Internet o clinică din Turcia care tratează astfel de cazuri. Au trimis acolo investigaţiile medicale făcute fetiţei în ţară, iar medicii au acceptat cazul, dar, pentru a afla de ce boală suferă Ruxandra, trebuie să meargă cu ea în Turcia. Acolo, însă, numai patru analize de bază – cele recomandte, în primă fază, de specialiştii clinicii – costă 3.000 de Euro, însă medicii au avertizat părinţii că este posibil să mai fie nevoie şi de alte analize, care, evident, costă în plus. La toate acestea, se adaugă costul transportului, mesei şi cazării, iar familia Lungu este departe de a-şi putea permite să acopere aceste costuri.

Acesta este motivul pentru care, aşa cum spuneam într-una din ştirile noastre de acum câteva zile, câţiva oameni de bine au decis să organizeze un spectacol caritabil pentru Ruxandra. Părinţii fac acum un apel către toţi oamenii cu suflet din Giurgiu, ce ar putea-o salva pe micuţă:

Dacă povestea Ruxandrei v-a impresionat şi aţi decis să îi daţi o mână de ajutor, iată contul în care puteţi dona orice sumă, oricât de mică: RO96BTRLRONCRT0203705301, cont deschis la Banca Trasnilvania, pe numele tatălui Ruxandrei, Lugu Ion Florin.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!