Dacă anii trecuţi era o adevărată nebunie, în aproape toate curţile, primăvara crescându-se pui, acum, această activitate s-a restrâns la un număr mult mai mic de giurgiuveni. Motivele ar fi diverse, de la lipsa timpului în cazul celor tineri, la costul ridicat pentru hrana şi întreţinerea acestora în cele mai multe dintre cazuri. Au rămas însă persoane care nu renunţă la creşterea puilor de curte, în primul rând pentru că sunt mai sănătoşi şi au astfel asigurată o sursă permanentă de carne.
Magazinele de profil care aduc pui, la comandă, se plâng că scăderea numărului de cumpărători este semnificativă.
“Vindem circa 1.000 de pui săptămânal, faţă de 2.000 cât vindeam anul trecut, aduşi numai pe comandă. Deşi ar vrea să crească pui de curte, giurgiuvenii nu mai au bani”, a declarat Alexandru Daniel, medic veterinar. Puii de carne costă doi lei şi şaizeci de bani, puii roşii costă doi lei şi optzeci de bani, cei de curcă 13 lei, iar cei de bibilică 15 lei. Cei care cumpără pui iau şi furaje pentru creşterea acestora. Un sac de 5 kg costă 14 lei. Din momentul cumpărării puiului de o zi şi până la sacrificarea acestuia trec mai bine de două luni dacă este hrănit cum trebuie, spun medicii veterinari.Pentru 50 de pui, un crescător are nevoie de circa 80 de kg furaj. De asemenea pentru o dezvoltare sănătoasă este recomandată şi o vitaminoterapie care costă aproximativ 20 de lei.