Actualitate

Giurgiuvenii vor avea un drum de milioane

26 de milioane de euro. Aceasta este valoarea proiectului câştigat de Consiliul Judeţean privind reabilitarea Drumului Judeţean 411, cel mai important traseu rutier din Giurgiu. Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a găzduit luni, 4 aprilie, lansarea proiectului privind reabilitarea şi modernizarea celui mai lung drum judeţean din Giurgiu. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 2. La eveniment au participat, alături de membrii echipei de implementare, primari ai unor localităţi străbătute de DJ 411, conducerea Consiliului şi invitaţi – reprezentanţi ai Guvernului.„Suntem într-un moment care ne permite să privim cu un optimism moderat ceea ce se va întâmpla în viitor cu cel mai important traseu din judeţul Giurgiu, Drumul Judeţean 411, cu o lungime de 46 de kilometri. Acest traseu reprezintă practic linia mediană a judeţului nostru şi face legătura între nu mai puţin de patru drumuri naţionale. Eu îi asigur pe toţi primarii că, prin intermediul dumnealor, toate comunităţile care folosesc ca şi rută de tranzit drumul 411, vor avea, într-un orizont de timp mediu, acest drum modernizat”, a declarat în cadrul activităţii de luni, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu. El a precizat că datorită valorii foarte mari a proiectului, acesta, după depunerea rapidă a tuturor documentelor necesare obţinerii finanţării, a intrat rapid pe linia de aşteptare. Însă, tot prin prisma valorii foarte mari a investiţiei, este nevoie de o cofinanţare pe măsură. În acest sens, în două rânduri, pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu, a fost un punct care prevedea contractarea unui împrumut tocmai pentru asigurarea acestor sume pe care autorităţile judeţene trebuie să le aibă pentru demararea lucrărilor, sub formă de cofinanţare. „Din păcate, în două rânduri, consilierii PDL au votat împotriva proiectului de hotărâre privind contractarea creditului. Însă, chiar dacă nu vom obţine acest împrumut, garantez că tot vom demara această investiţie”, a mai spus Beianu.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tudorel Ţone, a felicitat echipa de implementare a proiectului. „Vreau să reamintesc faptul că în acest mandat PNL-PSD, au fost reabilitaţi peste 120 de kilometri de drumuri judeţene. Proiectul privind reabilitarea DJ 411, unul dintre cele mai importante din Giurgiu, este salutar. A fost o muncă de aproape trei ani şi îi felicit pe cei care alcătuiesc echipa de implementare a proiectului. Au muncit foarte mult şi astfel, rezultatele se văd”, a spus Ţone.

Drumul Judeţean 411 începe de la limita judeţului Călăraşi şi trece prin următoarele localităţi: Hotarele, Isvoarele, Teiuşu, Mironeşti, Comana, Budeni, Brăniştari, Călugăreni, Crânguri, Singureni, Iepureşti, Bulbucata, Podul Doamnei şi Clejani. Proiectul câştigat de Consiliul Judeţean are o valoare de aproape 110 milioane lei.

Managerul proiectului, Nicu Mardale, a declarat: „Din cele 110 milioane, 76 reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 10 milioane este finanţarea nerambursabilă din bugetul naţional, iar 1,7 milioane reprezintă cofinanţarea Consiliului Judeţean”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinirea dezvoltării socio-economice durabile a judeţului Giurgiu, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de transport. Astfel, proiectul contribuie, printre altele, şi la accelerarea dezvoltării economice a localităţilor aflate pe traseul drumului judeţean, creşterea cu cel puţin 20% a traficului de tranzit pe ruta DJ 411, asigurarea conexiunii la reţeaua de drumuri naţionale, respectiv DN 5 (E70), DN6, DN61, DN 5A.

Potrivit autorităţilor judeţene, în vara acestui an ar putea începe lucrările la DJ 411 şi vor fi deschise mai multe şantiere în acelaşi timp. Durata proiectului este de 32 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!