Actualitate

Investitori străini vor să construiască la SCUT o nouă centrală

Giurgiuvenii vor avea căldură în apartamente şi în sezonul rece viitor, a dat asigurări preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, într-o recentă conferinţă de presă. Mai mult decât atât, dacă se va materializa o discuţie cu un investitor străin, cetăţenii ar putea plăti mai puţin pentru agentul termic, a mai spus edilul giurgiuvean.Dumitru Beianu a anunţat joi, 31 martie, că a participat de curând la o întâlnire cu conducerea SCUT, a Global Internaţional şi cu reprezentanţii unei firme care vor să construiască la Uzina Termoelectrica o nouă centrală.

„Am primit un studiu de soluţie şi, ulterior, am participat la o întâlnire la CET cu conducerea firmei Global International, cu reprezentanţi ai firmei Metka, aceştia vor fi antreprenori generali la noua centrală termică, şi cu un reprezentant al firmei care va realiza investiţia, prin care îşi propune să construiască o nouă centrală termică de 120 de megawaţi”, a spus Beianu.

Centrala respectivă va avea un randament mult mai ridicat, iar ca atare, preţul gigacaloriei va scădea.

„Ca urmare a efectelor cutremurului din Japonia, sunt puse într-o altă lumină centralele de acest tip. Există deja o schimbare de strategie la nivel global, şi capătă alt interes investiţiile în centrale care produc energie electrică din resurse convenţionale şi care promovează energii regenerabile. Aici, centrala care va produce 120 de MW va lucra evident în cogenerare, va produce energie electrică şi termică şi va funcţiona pe gaze naturale. Se intenţionează extinderea apoi şi construirea unor noi capacităţi, toate acestea corelate cu o altă intenţie de construire a unui gazoduct care să unească reţelele de distribuţie din România şi Bulgaria”, a mai spus edilul judeţean.

De la începerea investiţiei şi până la finalizarea acesteia ar putea dura maximum doi ani. Până atunci, CET-ul va funcţiona în continuare cu cele două cazane.

„CET va funcţiona şi iarna viitoare, asta pot să garantez, dar ne aşteaptă pe toţi un examen dificil. După ce Consiliul Local a refuzat să mai preia activele de la SCUT am fost obligaţi să ne repoziţionăm. Rămâne ca în continuare, SCUT, care are semnat un contrat de furnizare cu Primăria, să asigure încălzirea şi în iernile viitoare”. Dumitru Beianu a făcut în acest sens şi un apel către populaţie, cerându-le giurgiuvenilor să achite la timp facturile pe ultimele luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!